Over mij

Ik ben Ester Weijers en werk als coach en supervisor in opdracht van zowel particulieren als organisaties. Ontwikkeling van mensen en organisaties heeft in mijn gehele loopbaan centraal gestaan. Ik heb langere tijd in het bedrijfsleven gewerkt, onder andere als consultant en manager in de financiële detachering/W&S/re-integratiebranche. Sinds 2010 werk ik onder meer als coach, trainer en supervisor in diverse branches zoals de zorgsector en het hoger onderwijs. Ik ben betrokken, integer en doortastend en beschik over inlevingsvermogen en gevoel voor humor. In mijn vrije tijd houd ik me bezig met yoga&meditatie, tennissen en muziek.

Ik heb een aantal HBO, post-HBO en master studies afgerond in de richtingen psychologie, pedagogiek, economie, communicatie en personeelsmanagement. Ook heb ik opleidingen en cursussen gevolgd op het gebied van intuïtieve ontwikkeling, counseling, (team)coaching, organisatiecoaching, supervisie en professioneel begeleiden, leiderschap, verlies & verandering, stress & gezondheid, lichaamswerk, TA, NLP, systemisch werk/familie- en organisatie-opstellingen. Ik heb aan supervisie- en intervisiegroepen deelgenomen en ook heb ik een intensief coachingstraject gevolgd om mijn eigen thema’s en patronen verder te doorgronden en loopbaankeuzes te maken. Ik ben geregistreerd als Coach bij NOBCO en de European Mentoring & Coaching Council (EMCC) en als Supervisor en Registercoach bij LVSC. Ik volg de Ethische Gedragscodes van deze beroepsorganisaties (NOBCO, LVSC) en voldoe aan de gestelde eisen van Permanente Educatie en intervisie. Momenteel neem ik deel aan een supervisiegroep in het kader van de opleiding Systemisch werk – werken met opstellingen bij Plata Opleidingen.

Coachstijl
Ik ben een resultaatgerichte coach die met jou op ontdekkingstocht gaat naar waar je vraag vandaan komt, wat dat met jou te maken heeft en hoe je hiermee om kunt gaan. Ik begeleid je door te luisteren naar wat je zegt en niet zegt, dóór te vragen waar nodig en gebruik te maken van diverse methodieken en instrumenten. Je komt zelf tot inzichten, conclusies en keuzes. Als dit bij je past, werk ik in hogere mate belevingsgericht. Mijn ervaring is dat mensen die rationeel zijn ingesteld er vaak meer baat bij hebben om te gaan voelen wat ze voelen. En als je nu schrikt, juist dan ben je van harte welkom! Niets menselijks is mij vreemd. Ik heb aandacht en respect voor wie jij bent. Er is ruimte voor humor.